YRTTIRESEPTIT

 

Minttu-tomaattipasta.

Kirsikkatomaatteja noin 500 g
Luomuoliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
minttua pari kourallista

Puolita tomaatit ja kuullota luomuoliiviöljyssä noin 15 minuuttia.
Lisää suolaa ja mustapippuria.
Sekoita leikattu minttu valmiiseen pastakastikkeeseen.
Tarjoiluun parmesaania:)

Yrttiriisi villiriisillä.

Kuullota kuivaa riisiä hetki luomuoliiviöljyssä+ ripaus suolaa.
(tässä vaiheessa voit lisätä sekaan myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä.
Saa lisää makua ja suu tuntumaa.)
Lisää vesi.

Kun riisi on valmis lisää luomuvoi tai -oliiviöljy ja yrtit:
-Minttu
-Korianteri
-Lehtipersilja
Reilu kourallinen silputtua yrttiä jokaista. Huom! pelkkä minttu tai korianteri toimii yksinäänin.

Sahrami korianteririsotto.

Tee risotto ohjeen mukaan salottisipulilla, valkosipulilla, luomuvoilla ja -kermalla höystettynä.
Mausta ripauksella sahramia, mustapippuria ja reilusti korianteria.

 

Salvia porkkanat.
Paahda porkkanoita kuivalla pannulla.
Kun porkkanat paahtuneet aldenteksi, lisää luomuvoi ja salvia.
Kun salvia on pehmennyt voissa, ota liedeltä ja lisää mustapippuri ja persiljaa silputtuna.

Yrtticouscous.
(n6-8hlö)
Valmista couscousia.
2dl kuumavettä, 2dl couscousia ja sekoita joukkoo noin 0,5dl luomuoliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Jätä turpoamaan.
Silppua ruukullinen jokaista:
– Basilika
– Persilja
– Minttu
– Korianteri
Pilko rasiallinen kirsikkatomaatteja.
Yksi tuore chili.
Purista yhden limen ja sitruunan mehut.
Lopuksi vielä luomuoliiviöljyä (tekee couscousista kuohkeaa ja irtonaista)
ja mustapippuria.

Yrttiuunipasta.
Keitä pasta aldente miinus.
Silppua kulhoon tuoretta oreganoa, timjamia, lehtipersiljaa, rucolaa ja korianteria.
Sekoita joukkoon pehmeää ricotta -juustoa, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja tonnikalaa tai kanaa.
Anna makustua 200 asteessa noin 15minuuttia.
Raasta pinnalle pecorinojuustoa. Ihanaa!